KÖRENS HISTORIA

Det hela började 1994

Lesley Brown jobbade som kantor i Karlskoga församling och kände ett behov av förnyelse i musikutbudet. Karlskoga gospelkör bildades och mycket snart var man ett 40-tal medlemmar. De första åren framträdde kören regelbundet i olika sammanhang inom kyrkan, men efterhand så började man även söka sig alltmera utanför de kyrkliga väggarna. Kören har genom åren anordnat ett stort antal konserter och även samarbetat med en rad gästartister. LaGaylia Frazier, Andreas Weise, Daniel Lindström, Roger Pontare, Triple and Touch för att bara nämna några. Mestadels så håller sig kören i Karlskoga med omnejd, men en turné till gospelns hemland USA har det faktiskt också blivit. Kören har också vid ett tillfälle medverkat i P4:s julkonsert.

2012 lämnade kören Svenska kyrkan och blev en fristående ideell förening med främsta syftet att sprida gospelmusiken och även att verka för medlemmarnas musikaliska utveckling.

Den sista tiden hade Karlskoga Gospel ett drygt 20-tal medlemmar och sedan början av 2018 så repeterades kören av den mycket välkände gospelprofilen Joakim Arenius från Örebro. Kören har alltid varit känd för att beröra sin publik och 2019 firade man sitt 25-årsjubileum.

Under Corona-pandemin fick verksamheten tillfälligt  "läggas i malpåse" men slutet av 2021 konstaterade man att det saknades förutsättningar att driva kören vidare. Många av medlemmarna valde att istället fortsätta att sjunga tillsammans under Joakims ledning, men nu i den utökade Täbykören i Örebro.

Karlskoga Gospel tackar sin publik för alla fina år tillsammans!