Från start till nu

en gospelkör föds

Det var i oktober 1994 som körledaren Lesley Brown tog initiativet till att bilda en gospelkör i Karlskoga. Kören blev snabbt populär och består idag av ett 40-tal sångare.
 

evenemang

Under åren har Karlskoga Gospel medverkat i en rad olika evenemang som Stimdagar, SM i körsång samt spelat in radioprogram. Kören har framträtt i olika kyrkor i Bergslagen och Värmland samt Slottskyrkan i Stockholm. 
 

artister under åren

Under åren har vi anordnat flera konserter med olika artister. Till dessa hör Cyndee Peters, Roger Pontare, Triple & Touch, Frank Ådahl, LaGaylia Frazier (10-års jubileum), Pelle Ankarberg plus en rad olika gospelprofiler från U.S.A.

ÅRETS JULKONSERT

2007 blev premiäråret för körens första julkonsert tillsammans med idolvinnaren Daniel Lindström. Sveriges Radio valde att spela in konserten och sända den på julafton kl.17:00 runt om i landet som Årets Julkonsert i P4.
 

TURNÉ TILL USA OCH KANADA

Våren 2010 var kören på turné till USA och Kanada. Under resan besökte kören flera av gospelns stora artister såsom Walter Owens, Walt Whitman med Soul Children och Cynthia Nunn.

Let there be light

Vid ytterligare två tillfällen har kören anordnat julkonserter. Båda gånger har man samarbetat med Karlskoga Symfoniorkester. 2008 spelades verket "Let There Be Light" för första gången i Sverige. 2012 gjorde man en repris på den konserten.

20-års jubileum

2014 fyllde Kga Gospel 20 år. Detta firade kören med en hejdundrande kväll i Bregårdsskolans aula. Tillsammans med ett 8-manna band och artisten Andreas Weise bjöd man på 2 1/2 timmar gospelmusik från starten 1994.

kören idag

Karlskoga Gospel är en fristående förening. Medlemmarna finansierar själva körens ekonomi i form av en årlig medlemsavgift. Kören är ansluten till studieförbundet Bilda.
Varje vecka hålls repetitioner i Rävåskyrkan i Karlskoga där även kören deltar i en gudstjänst varje halvår.